digitaal printen > transfers

digitaal printen

transfers

Transferdruk is vooral van toepassing in de textiel sector. We werken met 3 verschillende transfers.
 
• digitaal geprinte transfers
• transfers uit vaste kleur folie
• zeefdruk transfers
 
De digitaal geprinte transfers worden op een witte folie geprint. Vervolgens wordt het logo uitgesneden. Bij deze techniek kun je niet te fijne tekst gebruiken. Dit wordt dan te klein om uitgesneden te worden. Wel kan dit in een vlakje gezet worden. Een voordeel bij deze techniek is dat het niet uitmaakt hoeveel kleuren het logo heeft, alles wordt in full color gemaakt. 
 
 
De transfers uit vaste kleur folie worden gebruikt als je één of meerdere kleuren wilt maken met kleine aantallen. Uit een rol van een vaste kleur (bijv. zwart of rood) word dan een tekst of een logo gesneden. Ook wordt dit gebruikt om speciale kleuren te gebruiken. Bijvoorbeeld glittergoud, een leger-motief, neon kleuren of een metallic kleur. 
 
 
Zeefdruk transfers kunnen in één of meerdere kleuren gedrukt worden. Er wordt een zeefdruk  in spiegelbeeld op een vel speciaal papier gezet. Vervolgens wordt dit met hitte overgezet op het produkt. Voordeel van zeefdruktransfers is de hoge wasbaarheid tot 90 graden. Hier kunnen wel kleinere details gebruikt worden.